Hardlopen is gezond

Een goede manier om de vetverbranding voor je buik te stimuleren is door te gaan hardlopen. Het leuke aan hardlopen is dat iedereen het kan doen en dat je er weinig meer voor nodig hebt dan een goede gezondheid en twee benen!

Meer dan alleen hardlopen

Hardlopen is naast fietsen dé sport die ervoor geschikt is om veel vet te verbranden. Wil je een platte buik, dan is hardlopen een manier die daaraan bijdraagt. Slechts hardlopen is echter niet genoeg. Je zult namelijk ook een goede voeding tot je moeten nemen en een goed dagritme moeten volgen. Eet voldoende vezelrijk voedsel en sta op vaste tijden van de dag op.

Hardlopen voor vetverbranding

Doe je dit? Ga dan nu ook eens hardlopen! Het is goed om een half uur per dag te bewegen, dus wat je kunt doen is bijvoorbeeld een half uur gaan hardlopen door je eigen buurt. Hiermee verbrand je veel vet en zul je dus zien dat je een plattere buik krijgt. Nogmaals: alles hangt met elkaar samen, dus blijf voldoende eten en aan je ritme werken. Wat leuk is aan hardlopen, is dat je er steeds beter in wordt. Op het begin ben je misschien nog naar adem aan het happen, maar je zult merken dat het na een paar keer al veel beter gaat. Wees wel hard voor jezelf, want door tot het uiterste te gaan verbrand je meer vet.

Effecten van hardlopen

Spreek met jezelf af dat je op twee vaste dagen in de week gaat hardlopen. Door op vaste dagen te gaan hardlopen, heb je vaste punten in de week waaraan je werkt aan de vetverbranding voor je buik. Wist je bovendien al dat als je een halfuurtje hardloopt je lichaam nog wel 12 uur vet blijft verbranden? Hou dit in je achterhoofd als je wil gaan hardlopen. Op deze manier weet je namelijk waar je het voor doet. Na een paar minuten hardlopen begint je lichaam bovendien al vet te verbranden.

Trek na het hardlopen?

Wat trouwens wel een valkuil is van hardlopen, is dat je na het sporten vaak weer trek krijgt. Het is echter niet handig om na het sporten veel te gaan eten. De bedoeling van het hardlopen is dat je je vetverbranding voor je buik wilt stimuleren. Door juist weer te gaan eten zorg je dat er opnieuw vet bijkomt en heeft je training dus minder veel zin. Je mag natuurlijk wel iets gaan eten na het sporten, maar zorg ervoor dat het iets gezonds is dat een vetverbrandende functie heeft op je lichaam. Eten dat goed is voor je vetverbranding is bijvoorbeeld brood, havermout, spruitjes, diverse kolen of peulvruchten.